mardi 27 juillet 2010

ANOTHER VISION review on Dark Entries.be

Photobucket


Na het album “Dawn”, dat bij Dark Entries zeer goed werd onthaald is het de beurt aan het tweede wapenfeit in eigen beheer van dit Franse trio, met “Another Vision” op donkere muziekjes. Een beetje vreemd misschien dat ze nog niet werden opgepikt door een post punk / gothic label zoals je er in het Frankrijk van vandaag wel een aantal hebt.

Les Modules Étranges leveren opnieuw een gitzwart album af op een experimentele uit gothic en post punk opgetrokken leest waarop de jaren ’80 puntschoen in ere wordt hersteld. Er is nog altijd die referentie naar het oudere werk van (The) Cranes (voor fans van deze zijn Les Modules Étranges een must) en er waren evenzeer echo’s van oudere Cocteau Twins en zelfs oude The Cure (die baslijntjes) doorheen de nummers op deze “Another Vision”.

Plotse gitaarerupties, holle bassen, strakke drums en het soms wat schreeuwerige stemgeluid van zangeres Azia maken dat deze Les Moduels Étranges één van die weinige groepen is die je anno 2010 onmiddellijk herkent. De ene keer wordt een geluidsmuur opgetrokken de andere keer is het allemaal ietsje subtieler en waren er soms wat synth accenten doorheen hun winterkleed.

Hun specifieke, wat bombastische geluid zal niet aan iedereen kunnen worden verkocht, zelfs niet aan alle gothic rock fans want daartoe is dit trio veel te eigenzinnig én hun muziek te weinig rock. Ook na beluistering van deze twee Les Modules Étranges blijf ik van oordeel dat dit album vooral liefhebbers van het oudere (The) Cranes werk als zoete muziek in de oren zal klinken.

Indien de band zou worden opgepikt door een paar invloedrijke radiostations zou hun populariteit allicht die van (The) Cranes evenaren. In deze barre tijden echter, waar platte en slechte smaak overheerst op Tomorrow Lands, Summerfests en andere Continents, hoor je zwarte pareltjes in eigen beheer uit te brengen. Gelukkig is er nog Dark Entries. Dos cervezas por favor!



Kurt Ingels
http://www.darkentries.be/nl/cds/?cdid=1915

Aucun commentaire: